Svanhild Rohdin og Ping Wang «Tre Nøtter til Askepott»

Vernissage for utstillingen LØR. 30/11 –  Kl. 14:00

Svanhild som er hjemmehørende på Slemmestad har alltid likt styrken og budskapet i «kult-fenomenet» og eventyr filmen «Tre Nøtter til Askepott» – så mye at hun ble inspirert til å produsere en utstilling over temaet til Juleustillingen på Kulturhuset Hovtun i Desember.

Askepott går sin egen vei. Nysgjerrig, modig, ensom og elsket. Den tsjekkiske spillefilmen «Tre nøtter til Askepott» fra 1973 er blitt et kultfenomen i store deler av Europa. NRK viser filmen for 31. gang julaften formiddag.

Kathrine Aspaas skriver veldig utdypende om filmen og budskapet i bloggen sin fra 22. desember  2014; «Respekt for liv – Filmen forteller oss at nøkkelen til lykken og prinsen befinner seg i naturen – både den indre og den ytre naturen. Vår oppmerksomme heltinne fanger ørsmå tegn fra dyr og trær med et uvanlig godt utviklet sanseapparat. Går det an å leve sånn for moderne prinsesser midt i byen?»

Filmen er en av tidenes største eventyrfilmer og en av de få filming laget på 70 tallet med en aktiv kvinnelig hovedrolle. Les gjerne mer på Bloggen til Kathrine på linken; http://www.kathrineaspaas.no/askepott-venninne-og-forbilde.

Svanhild arbeider mye med samarbeidsprosjekter med andre kunstnere og har inviter den Kinesiske kunstneren og kaligrafen Ping Wang som bidrar med sin tolkning av budskapet med kraftfulle kaligrafiske uttrykk. Begge stiller ut både i Klokkeren Landhandel og Spiseri  og i Storsalen på Hovtun. Utstillingen henger ut desember i stedets åpningstider.

Askepott og Kunstneren

Ping Wang (født, i Jiujiang i provinsen Jiangxi i Kina, og har bodd i Norge i 10 år) er kalligraf, kunstmaler, skribent og designer. Hun har livslangt medlemskap i Beijing Renmin Huayuan (Beijing Kunstakademi). Hun har hatt utstillinger i Kina og utgitt lærebok i kinesisk kalligrafikunst, og har undervist flere hundre elever i kalligrafi i Norge og får stor omtale i diverse media.

Kunstnerene holder advents-verksted på HOVTUN i Desember

Lørdag 7. Desember holder Ping Wang Kalleografi verksted / kurs i sammenheng med utstillingem fra Kl. 12:00 – 15:00

Søndag 15. Desember (3.søndag i advent) holder Svanhild «Julenøtt» malaria-verksted               fra Kl. 12:00-15:00. Begge Work-shoppene avholdes i Design-Verkstedet ved siden av Storsalen i 2dre etasje på KULTURHUSET HOVTUN.